Бягството на затворник от общежитието в Пловдив не е точно бягство, а мястото, където е излежавал присъдата си, не е точно затвор. Това заяви пред Нова телевизия зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов.

Според него обществото не е достатъчно запознато как се изпълняват наказанията и затова си представя, че осъденият за притежание на наркотици Георги Т. е избягал от затвора. Всъщност той просто не се е прибрал от работа на външен обект, където работел без охрана. Мъжът е работил в мандра. Той е поискал да излезе за малко, за да се види със сестра си, която се прибрала от чужбина, и повече не се върнал.

Пред Нова телевизия зам. районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев се усъмни, че затворникът изобщо има сестра. Досега той не е открит. Мъжът е издирван и около месец, за да бъде вкаран в затвора. „Отклонението“ в Пловдив дойде само седмица, след като от Софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. За тяхното бягство дори Проданов не спори, че е такова. Мъжете бяха въоръжени с нож и пистолет, с които правосъдното министерство не знае как са се сдобили. Вчера изтече срокът за проверката по този случай. Резултати не са съобщавани.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar