Заместник-губернаторът на американския щат Ню Йорк Брайън Бенджамин беше арестуван днес и обвинен във вземане на подкуп и измама, предаде Ройтерс, като се позова на прокуратурата.

Бенджамин се е предал на властите тази сутрин, каза говорител на прокуратурата в Манхатън. Срещу него са повдигнати обвинения, сред които вземане на подкуп, измама и фалшифициране на документи.

Според обвинителния акт демократът Бенджамин, станал заместник-губернатор през август миналата година, е насочил 50 000 долара щатски пари към организация, контролирана от строителен предприемач, който бил предизборен дарител. Бенджамин е направил това, докато е бил щатски сенатор през 2019 г. След това строителният предприемач, чието име не се споменава, е изпратил за кампанията на Бенджамин за щатския Сенат хиляди долари чрез чекове на имената на свои роднини и дружество с ограничена отговорност, предаде БТА.

Обвиненията срещу Бенджамин могат да затруднят усилията на губернаторката на Ню Йорк Кати Хокъл за преизбиране през ноември. Тя зае поста през 2021 г. след оставката на тогавашния губернатор Андрю Куомо, за когото разследване установи, че е упражнявал сексуален тормоз над 11 жени.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar