Британската гранична полиция е залови 49 мигранти, опитали се да пресекат Ламанша. Четири малки лодки са спрени, а хората, намиращи се в тях, са били докарани до бреговете на Обединеното кралство. Групата от мъже, жени и непълнолетни, са казали, че са от Иран, Ирак и Афганистан.

Междувременно френските власти са заловили още две лодки и са ги върнали в континентална Европа.

„Незаконната миграция е престъпление“, каза представител на Министерството на вътрешните работи на Великобритания. „Тези, които искат да дойдат във Великобритания нелегално, и безмилостните престъпници, които помагат за пътуванията, нарушават закони и излагат на риск живота си“, добави той.

„Когато хората пристигат на брега ни незаконно, ние работим по връщането им в континентална Европа. В партньорство с Франция ние откриваме престъпниците, които стоят зад тази форма на контрабанда на хора, за да се предотврати преминаването и да се спрат лодките да напускат френските брегове. Има удвояване на патрулите по френските плажове и безпилотните летателни апарати, специални превозни средства и оборудване за откриване на тези незаконни преминавания“, обясни още министърът.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar