Двама криминално проявени мъже от Ямбол и Бургас са задържани за кражбата на елементи от инсталацията, снабдяваща с кислород няколко отделения при МБАЛ „Свети Пантелеймон“, апашите са с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок 72 часа, предстои да бъде поискано от съда оставянето им за постоянно зад решетките.

Задържането на 18-годишният Исус А., който има зад гърба си вече две пробации и 31-годишният бургазлия Марин М. е станало броени часове след подаването на сигнала за пробива в животоспасяващата инсталация малко преди полунощ на 6 юли, уточниха от ОД на МВР-Ямбол. Събрани са доказателства че същата двойка е извършила и кражба на медни тръби от болничната кислородна инсталация, захранваща отделението по хемодиализа в края на юни, за която обаче е нямало подаден сигнал от администрацията. Срещу Исус и Марин са повдигнати обвинения за взломна кражба и повреда на апаратурата.

Близо 100 пациенти на здравното заведение са били поставени под угроза да не бъдат лекувани заради умишлената повреда в резултат на медните тръби, коментира зам.изпълнителният директор д-р Валентин Вълчев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
AG Injector
AG Injector
14 юли 2021 8:20
Гост

This story was very visible on AG Injector App
https://aginjector.xyz/