Само в рамките на денонощие криминалистите от Пловдив разкриха кой е извършил жестокия побой и се е опитал да изнасили самотна баба от село Строево.

34-годишният Димитър е жител на същото село и вечерта на 24 юли е нахлул в дома на 77-годишната Стоила П. Сигналът за случилото се бил получен на 112 и оттам препратен до Районното управление на полицията в село Труд минути след 22 часа в петъчната вечер. Пристигналият на място полицейски екип заварил бабата в безпомощно състояние с видими следи от насилие. Възрастната жена била хоспитализирана в болнично заведение за преглед и лечение, където е оставена под лекарско наблюдение с множествено повърхностни наранявания и три фрактури по лявата й ръка, но без опасност за живота.

Незабавно бил сформиран екип за изясняване на всички факти и обстоятелства около престъплението. На местопроизшествието били извършени процесуално-следствени действия и били предприети незабавни оперативно-издирватени действия за установяване на извършителя, съобщават от полицията в Пловдив.

В резултат на извършената за кратко време голям обем от работа криминалисти от районното управление в село Труд и от сектор „Престъпления против личността“ към ОДМВР Пловдив са установили съпричастността към деянието на 34 -годишния местен жител Димитър З. Той бил задържан в полицейски арест първоначално за срок до 24 часа.

В хода на досъдебното производство, което се води под наблюдение на Районна прокуратура, предстои привличане на лицето в качеството му на обвиняем за извършеното престъпление и задържането му за срок до 72 часа.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar