Фелдшерката във варненския затвор е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по уважено от съда искане на Окръжната прокуратура във Варна.

От днес, 16 март, 2020 г., тя е в ареста с най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Това се случва, след като 51-годишната фелдшерка е била привлечена към наказателна отговорност по образувано досъдебно производство за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества (престъпление по член 354а, ал. 1 от НК).

Първоначално тя е била задържана до 72 часа, с цел довеждането й във Варненския окръжен съд, който днес разгледа искането на Окръжната прокуратура. Според наблюдаващия делото прокурор престъплението, за което 51-годишната фелдшерка е била привлечена като обвиняема, е с висока обществена опасност.

Като медицински работник нейно основно задължение е било да се грижи за здравето на лишените от свобода и да осъществява лечението им, съобразно своята компетентност. Възползвайки се от служебното си положение обаче, тя е нарушила грубо закона и е внесла в затвора наркотични вещества.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar