4 от 6 души, задържани в хода на специализирана полицейска акция с цел пресичане на наркоразпространението излязоха на свобода без никакви мерки за неотклонение, само двама от групата са с домашен арест.

Пред Темида в Стара Загора по обвинение, че на 28 септември са били хванати с 79,5 кг изсушен канабис в братядаскаловското село Малко Дряново 45-годишният Георги Вътев, който е собственик на имот там и петима жители на Казанлък, наети от него за отделяне на листата от стръковете по признанията на 29-годишният Марин Жулев.

Четирима са били закопчани вечерта на 27 септември, другите двама са влезли в ареста за по 24 часа на следващия 28 септември, но в обвинението за всички е записано, че са държали голямото количество дрога на 28-и, което на практика е било невъзможно, коментираха адвокатите им. В добавка се оказа , че в кориците на досъдебното производство липсва химическа експертиза за процента на психотропното вещество в „тревата“.

За 8 октомври е насрочено заседанието пред състав на пловдивския апелативен съд, очаква се наблюдаващия прокурор да протестира определението на първоинстанционния съд.

На практика с мярка за неотклонение „домашен арест“ останаха двама от берачите :25-годишният Иван Дайков и 29-годишният Марин Жулев. Първият е реабилитиран по право, а вторият до сега е нямал криминални прояви , за разлика от останалите , които имат по няколко ефективни изтърпени присъди.

Намереното количество марихуана е достатъчно за направата на над 30 000 цигари, които се търгуват на цена между 5 и 10 лв.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar