Задържаният за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров край Елхово, е бил край границата, за да краде селскостопански животни. Това е основната версия, по която работят разследващите от българска и турска страна. Новината съобщи пред медиите прокурор Дойчин Дойчев – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол. Той участва в съвместна координационна среща с представители на турските власти, която бе проведена днес на ГКПП „Капитан Андреево“. Освен прокурор Дойчев участие в срещата взеха и наблюдаващият досъдебното производство прокурор, главният секретар на МВР Петър Тодоров , главен комисар Атанас Илков – директор на ГДНП, както и главен комисар Росица Димитрова – директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Прокурор Дойчев съобщи още, че резултатите от назначената експертиза показват, че убийството е извършено с ловно оръжие 12-ти калибър, а изстреляните сачми се използват за стрелба по едър дивеч.

По думите на прокурор Дойчев проведената днес среща е имала за цел да бъде обменена информация между разследващите от двете държави, за да може разследването да завърши в най-кратки срокове. Работата по досъдебното производство продължава, но то е пред приключване, добави прокурор Дойчев.

Граничният полицай бе убит на 7 ноември миналата година по време на изпълнение на служебните си задължения по охрана на българската граница. Младият мъж бе прострелян в главата в непосредствена близост до граничната ограда край село Голям Дервент, общ. Елхово. За убийството е задържан турски гражданин.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar