Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер така и не се дистанцира от руския президент Владимир Путин. Сега се съобщава, че срещу него е подадена жалба за участие в престъпления срещу човечеството, предаде „Дойче веле“.

    Срещу бившия германски канцлер Герхард Шрьодер е внесена жалба пред прокуратурата за участие в престъпления срещу човечеството. Вестник „Бадише Нахрихтен“, цитиран от Франс Прес, съобщава днес, че жалбата е внесена миналата седмица в прокуратурата в Хановер, а днес е била препратена до Главния прокурор на Германия в Карлсруе. Хановерската прокуратура потвърждава тези факти.

    От публикацията става ясно, че жалбата е насочена и срещу други лица. Главната прокуратура в Карлсруе обаче засега не е отговорила на запитване на вестника по въпроса. Както е известно, срещу Шрьодер напоследък имаше редица критики в публичното пространство заради това, че не се е дистанцирал от руския държавен глава Владимир Путин.

    Герхард Шрьодер е председател на Съвета на акционерите на Акционерното дружество „Северен поток“ и председател на Надзорния съвет на руския държавен енергиен концерн „Роснефт“. Бившият канцлер освен това се кандидатира за член на Надзорния съвет на друг руски енергиен концерн – „Газпром“, който е най-големият световен износител на природен газ.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar