Футболен запалянко, който бил скрил лицето си с маска по време на дербито между Ботев и Локомотив на 4 декември, отърва наложеното му наказание „задържане в ареста“ за пет денонощия и едногодишната забрана за посещаване на спортни събития след продължителна съдебна сага.
След мача младежът бил в района на стадион „Локомотив“. Той бил заловен от служители на реда и откаран в Пето РУ, където дал обяснения. По-късно бил изправен пред съда, който му наложил съответното наказание. Санкцията паднала на следващата инстанция, тъй като не било установено по безспорен начин, че именно подсъдимият е скрил лицето си. Маската била фабрично пришита за качулката на якето му.
Разпитаните служители на реда не дали достатъчно категорични обяснения. Те видели момче, на около 18 години, който бил с черно яке и маска по време на мача, но го установили чак след приключването на играта. Признали, че имали колебания за самоличността на нарушителя.
По делото имало и видеозапис, но той не бил приложен като доказателство по делото. Подсъдимият се оправдал с факта, че якето му е с фабрична маска, която да предпазва лицето му от студа.
Поради тези обстоятелства магистратите от Окръжния съд сметнали, че не е абсолютно сигурно, че точно този младеж е скрил лицето си по време на мача, което е в нарушение със закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Така санкцията била отменена.
Решението е окончателно.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar