За пореден път д понеделник /18 октомври/ ще заседава състав на старозагорския окръжен съд по дело с обвиняем 27- годишен чирпанлия, който трябва да отговаря за шофиране под влияние на дрога в резултат на което са загинали двама души, а третия е с множество тежки наранявания.

Делото срещу Емран Орлинов на няколко пъти е отлагано по различни причини, сред тях е и оспорен от защитата му тест за наркотици.

Трагичният инцидент е станала около 19,00 часа на 14 юли 2019 г. по пътя между село Плодовитово и Чирпан, където лекият автомобил „Ауди“ на тогава 25-годишния мъж напуснал асфалта, прескочил е банкета и след завъртане се е врязал в дърво.

На място е починало 18-годишно момиче от Първомай, няколко часа по-късно в старозагорската болница е починал 19-годишният й братовчед, само по чудо със смъртта се разминали пътуващите с тях 19-годишен приятел на водача и 16-годишно момиче от Първомай.

При направения на място бърз тест не са били открити следи от алкохоли дрога, но при кръвния анализ станало ясно, че наскоро завърналият се от Германия Емран е употребил метамфети.

В хода на досъдебното производство е установено, че автомобилът се е движел с 97 при разрешени в този участък 90 км /ч, малко преди да излети от пътя водачът демонстрирал възможностите на двигателя като на няколко пъти го форсирал.

Подсъдимият е с мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв, в хода на разпоредителното заседание му бе наложена забрана да напуска страната.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar