Досъдебно производство е било образувано срещу изпълняващия длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Стара Загора доктор Тодор Славов.

Славов е шофирал след употреба на алкохол.

Случаят е от тази неделя, когато той е спрян за проверка на улица „Одринска епопея“ в Стара Загора.

Взетата с техническо средство проба е показала наличие на над 2,60 промила алкохол в кръвта, са потвърдиха източници от полицията.

Славов се е държал грубо с органите на реда в началото, но след това променил поведението си.

Пред Радио Стара Загора обаче той отрече да е бил спиран за проверка.

Срещу Славов вече е образувано бързо производство за шофиране под въздействието на алкохол от Районната прокуратура в Стара Загора.

Припомняме, че освободиха от ареста кмета на Ахелой. Градоначалникът Иван Георгиев беше задържан след гонка с полицията, случила се след отказ да спре на подаден сигнал от служители на МВР, които видели криволичещия автомобил, управляван от Георгиев.

Шофьор отказал проверка за алкохол и наркотици извършва две самостоятелни нарушения. В този случай е приложима нормата на чл. 18 от Закона за административните нарушения и наказания. Тоест отнема се шофьорската книжка на водача за срок от 2 г. и глоба 2000 лв. Това прие Върховният административен съд (ВАС). В този случай е приложима нормата от Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), според която се налагат две отделни наказания и при това те се изтърпяват поотделно.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar