Софийският апелативен съд остави окончателно под домашен арест шофьора, който дрогиран прегази жена с катафалка, съобщиха от САС.

    Съдебният състав Вера Цветкова – председател, и членове Десислав Любомиров и Димитър Фикийн потвърди определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което на Радостин Гювийски бе определена мярка „домашен арест“ .

    Съдът приема, че има опасност обвиненият да извърши друго престъпление, ако мярката му бъде облекчена. В тази посока са данните и наложените множество санкции за негови нарушения на Закона за движение по пътищата, както и потвърдената с проба след инциндента употреба на наркотични вещества. На 23 юни т.г. при маневра на заден ход мъжът блъсна в Сапарева баня туристка, която почина на път за болницата. Инцидентът станана улица „Германея“ в центъра на курорта. Същия ден жената пристигнала там на почивка.

    Тя е починала от раните си по време на транспортирането й към здравно заведение. 30-годишният водач е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна. За разлика от нея обаче, тестът за дрога е дал положителен резултат на амфетамин. През деня работил като шофьор, а нощно време като диджей в различни заведения.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar