69-годишният шофьор без книжка, който в събота по обед блъсна няколко автомобила под влиянието на алкохол, остава под домашен арест.

Решението на Софийски районен съд подлежи на обжалване. В залата Димитър Терзиев призна вината си. Седнал зад волана, за да премести колата си.

„Той не е имал намерение да шофира, а просто да премести автомобила, на който му е паднал акумулатора. Има дископатия от много време и получава схващане на крайниците“, обясни служебният му защитник Мирослава Качамакова.

Съдът не уважи молбата на прокуратурата за задържане под стража и наложи мярка – домашен арест.

„Той е в много влошено здравословно състояние. Просто домашният арест не е подходяща за него мярка“, заяви защитникът му.

От прокуратурата не коментираха, а в съда стана ясно, че книжката на мъжа е отнета преди 6 месеца.

Екипът ни провери какво се случва с блъснатите автомобили. Бранимира, която е сред потърпевшите, има гражданска отговорност, но няма „Каско“.

„Не е необходимо пострадалите автомобили да имат застраховка „Каско“. Те ще получат обезщетение от „Гражданската отговорност“ на причинителя на щетите“, обясни Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при автомобилни катастрофи.

Автомобилът на 69-годишния мъж е със снети номера и затова пострадалите най-вероятно ще бъдат обезщетени от гаранционния фонд, който на свой ред ще търси сметка на извършителя за това, че е причинил катастрофа след употребата на алкохол.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar