Врачанският окръжен съд даде доживотна присъда на убиец, погубил в дома му Тодор Кулин от врачанското с. Згориград. Осъденият Беркант Р. трябва да плати и граждански иск в размер на 30 000 лв. Убиецът беше оправдан по обвинението за кражба на 1000 лв. от колата на жертвата. Това обвинение беше отправено към неговия съучастник Георги П., който получи условна присъда.

През 2019 г. Беркант работел като дояч в кравеферма край София. Пред всички свои колеги той се представял с името Пламен. Покрай работата се запознал с Георги П. и му споделил, че изпитва финансови затруднения и се нуждае от много пари. Приятелят му Георги обещал да измисли от кого могат да откраднат пари и казал, че добре познава района около Враца и близкото с.Згориград, в което живял известно време.

62-годишният Тодор Кулин бе убит през юли 2019 г. Тогава Беркант влязъл в дома му, а съучастника му го чакал отвън. Заварен от собственика, Беркант пребил от бой с метална щанга Кулин и го умъртвил. 45-годишният килър е с дебело криминално досие, като за последното му престъпление има присъда от 2017 г . и тя е 3 години лишаване от свобода, която е изтърпял във врачанския затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar