По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Иван Несторов утре ще бъде извършена проверка дали в местността „Алепу“ отново има строителна дейност. След като преди близо месец строителният надзор обяви, че в района се извършват само дейности по брегоукрепване, сега отново ще се направи проверка, тъй като в социалните мрежи се появиха кадри от изливане на бетон.

„Проверката има за цел да установи дали се извършва само брегоукрепване, или не е спряно строителството на курортен комплекс“, съобщават от ДНСК.

В момента се осигурява безопасност в свлачищния район, за което има издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Созопол и представлява първи етап от инвестиционния проект. Със заповед от органите на ДНСК строителството на втория етап от проекта, който включва три сгради, отразени в издаденото разрешение за строеж, е спряно. Съгласно изискванията на закона след изграждане на брегоукрепителното съоръжение следва да се извърши мониторинг, който да докаже, че то ще изпълнява необходимите геозащитни функции.

От ДНСК уточняват, че са отправени покани до строителя и човека, упражняващ строителен надзор на обекта, за съставяне на актове за установяване на административни нарушения.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar