Шампионът по джудо и медалист от международни форуми Борислав Владов е осъдил Регионалната здравна инспекция в Пазарджик за това, че му е било издадено предписание да спазва карантина.

Домашният режим обаче попречил на спортиста да участва в две европейски първенства. Решението на Административния съд в града е от 14 април т.г., с което магистратите отменят предписанието на здравните санитарни власти от 4 ноември 2020 г.

Дни преди да замине за състезание в Хърватска Владов и неговите съотборници отишли да си правят тестове в столична лаборатория. Там излязъл положителен резултат за коронавирус и здравната инспекция в Пазарджик въз основа на теста наложила карантина на спортиста.

Според Владов обаче тестът за COVID-19 бил сгрешен, тъй като бил замърсен. Той решил да си потърси правата в съда и завел граждански иск срещу РЗИ-Пазарджик за това, че заради карантината на младежа е била провалена цялата състезателна година. Административните съдии са присъдили и 510 лв. за направените разноски от спортиста, които здравната инспекция трябва да му заплати.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar