Полицията арестува наглия престъпник, който преби брутално и ограби 40 лв. от 81-годишна жена във Враца. Оказа се, че е само на 14 години, а най-страшното е, че преди престъплението съставил пъклен план за нападението.

На място във Враца пристигна вчера и апелативният прокурор Радослав Димов, който беше категоричен, че може би е време за дебат в обществото за нови санкции срещу малолетните.
„Сегашният закон е правен в средата на миналия век и не е адекватен към съвременните условия, тъй като

и образование става все по-нисък“, допълни Димов.
Малолетният бандит набелязал бабата, която живее на ул. „Беласица“ във Враца, и се подготвил за грабежа. Преструвал се, че минава случайно, и разговарял с нея. В неделя около 21 часа прескочил оградата, намерил ключа и успял да отвори външната врата. Грабнал дървен кол и с него халосал бабата. После я удрял с юмруци в лицето, а след като я повалил на земята, започнал да я рита по цялото тяло. Извил й ръката и я попитал къде са парите й. Изплашената пенсионерка му показала нощното шкафче. Оттам нападателят откраднал 40 лева, златен пръстен и мобилен телефон.
„Тръгнал е към болницата, хвърлил мобилния телефон и е минал през магазин нонстоп, като си купил цигари. Изгорил е дрехите, но част от тях са намерени и иззети, има и почти цяла ръкавица. На сутринта отишъл в още два хранителни магазина, откъдето отново си купил сладки и цигари. Златният пръстен се е опитал да скрие под дъска на тавана в дома си, но вече е намерен“, обясни прокурор Начков. Той уточни, че

защото е в ученическа възраст.
Още по-брутално посегателство над пенсионер беше разкрито от ОДМВР-София, а престъпникът вече е в ареста и с повдигнато обвинение. Пуснатият предсрочно от затвора рецидивист… буквално помлял самотния пенсионер Стоян от с. Гара Лакатник, като го заплашил със смърт. Нападението 47-годишният изверг направил миналата седмица, но от страх дядото не казал на никого, за да не се върне и да го довърши. Негова съседка видяла в какво състояние е и уведомила полицията. Така ченгетата след броени часове заловили нападателя. Той имал зад гърба си 12 грабежа на старци, придружени с изключителна жестокост, като лежал и в затвора. Съдът обаче

на 3 февруари. За да се укрие от МВР, не отишъл в дома си във Враца, а се заселил в Гара Лакатник, само на 150 метра от дядо Стоян.
Местни жители разказват, че точно в махалата на дядото не живеел почти никой и така той бил лесна мишена за крадците. Във фаталния ден насилникът влязъл в дома на Стоян и му казал: „Давай парите, знам, че имаш“. „Не шавай, че ще те претрепа“. Още куп подобни заплахи били отправени към дядото, който се подчинил. Рецидивистът му взел единствените 89 лв., силно го ударил с дръжката на незаконен пистолет в главата и избягал. „Единствено фактът, че дядото се е подчинил на нарежданията на престъпника, му е спасило живота“, смятат разследващите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar