Депутатът Пламен Христов е кандидатът на „Воля“ за кмет на София, обяви пред Би Ти Ви лидерът на партията Веселин Марешки. Той каза, че Христов е единственият сред кандидат-кметовете, който „няма проблем“ и го определи като „надеждата на младите хора в България“, който ще измести добре познатите фигури. „Мая Манолова е острие на БСП, а не на българския народ. Софиянци няма да я изберат за кмет на столицата“, прогнозира Марешки.

Депутатът от „Воля“ Пламен Христов е с обвинение за изнудване заедно с лидера на Веселин Марешки и депутата от партията Кръстина Таскова. През ноември миналата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на тримата заради повдигнати обвинения от варненската прокуратура за изнудване на собственици на аптеки да купуват лекарства на по-високи цени. Тримата доброволно се отказаха от имунитета си по това разследване, но от прокуратурата смятат, че е налице и сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага.

Известен с проруските си симпатии, през юни Пламен Христов беше единственият български депутат, който одобри връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, където членството ѝ бе замразено заради анексирането на Крим и действията на Москва в Източна Украйна.

„Пламен Христов е с няколко езика човек, който беше спечелил зелена карта и със самолетния билет в джоба тръгнал за чужбина. Аз го спрях и му дадох шанс и надежда, че и в България може да се успее“, каза Марешки.

Той заяви, че ще иска среща с президента Румен Радев, на която да представи Христов и неговите идеи.
Лидерът на „Воля“ подчерта, че няма да се яви на изборите за кмет на Варна.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar