Лидерът на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков заживял с по-младата жена след развод

Ден преди зрелищния арест на кръстовище той си подал оставката – казал, че се чувства уморен

Бившият депутат от ГЕРБ и общински лидер на партията в Бургас Иван Вълков бе зрелищно арестуван на кръговото кръстовище край бургаския квартал „Сарафово“ във вторник по обед.С бастун заради наскоро сменена става Вълков прекара над час край претърсвания от полицията автомобил, в който пътувал, преди да бъде спрян. Успоредно с ровенето из колата криминалисти влязоха и в триетажната къща на родителите на Вълков в „Сарафово“, в която той живеел след завръщането си от София.

По информация на „24 часа“ Вълков се разследва за палеж на автомобил, а инцидентът бил свързан с по-младата му бивша приятелка. Преди време

ексдепутатът се

разведе, а след

това заживя с

по-младата жена

в „Сарафово“

Отношенията им обаче се влошили, като се стигнало дори до закани и палеж на не много скъп автомобил, собственост на новия приятел на депутатската изгора, разкриха запознати. От прокуратурата съобщиха по-късно през деня, че се разследва палеж на автомобил от 25 април в кв. „Изгрев“ и при събирането на доказателства ще бъде обвинено конкретно лице, без да се споменава името на Иван Вълков.

Балдъза от предишния брак на Вълков бе общинската съветничка от ГЕРБ Красимира Маркович, която бе с изключен телефон след ареста. В бургаската организация на ГЕРБ са потресени от ареста на колегата им, който е и общински председател на партията. „Като гръм от ясно небе ни дойде новината за ареста на Вълков. Той е тих, кротък човек, не се е забърквал в далавери и интриги“, коментират активисти.

Ден преди полицейската акция на отчетно-изборно събрание на партията в Бургас Вълков си подал оставката. Обяснил, че е уморен. За него имало доста номинации да продължи като лидер, но си направил самоотвод, а до избор на нов председател не се стигнало. Било решено той да остане начело на организацията до нова конференция.

„Познавам Иван Вълков от много години и не виждам сериозна причина за ареста му. Доколкото разбирам, задържането не е свързано с политика“, заяви пред „24 часа“ областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев. От полицията така и не съобщиха за какво точно е задържан, но намекнаха, че става дума за

лични проблеми

и последвала

закана за

отмъщение

Иван Вълков е в ГЕРБ от основаването на партията. Преди да влезе в политиката, работи като главен инженер в СОМАТ. От тази позиция се включва в протеста на превозвачите срещу разбитите пътища в Бургас в края на мандата на бившия кмет Йоан Костадинов. Преди това печели доверието на сегашния кмет Димитър Николов, който го открива за политиката. От 2009 г. е депутат в четири поредни парламента. От тогава до сега е председател на бургаската организация на ГЕРБ.

При кабинета „Борисов 2“ бе и председател на парламентарната комисия по транспорт. Преди две години защитил докторантура в Университета „Проф. Асен Златаров“. След депутатстването си с малки прекъсвания е живял известно време в София, но се връща отново в Бургас. На свое име има две регистрирани фирми, член е на Съвета на директорите на Пристанище Бургас и на настоятелството на училището в квартал „Сарафово“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar