„С удоволствие очаквам да видя това“. Това бе лаконичният коментар на министър-председателя Николай Денков по повод заканата на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев да заведе граждански иск срещу него.

Предисторията – заради думите на Добрев, че представители на Министерски съвет били „на хранилка“ при „Лукойл“ днес след редовното заседание на МС Денков отсече – ще заведе дело срещу тези, твърдящи това – т.е. Делян Добрев, но без да го споменава поименно. Отговорът не закъсня – пред бТВ Добрев контрира: „Ако от вторник няма отстъпка за бензина, обмислям като гражданин да заведа дело срещу премиера Денков в качеството му на физическо лице. Защото не изпълняват закона и не ми връщат 73 стотинки на литър бензин“. Добрев визира приетия от предишния парламент закон, задължаващ „Лукойл Нефтохим“ да връща процент от разликата в цената между петрола сорт „Брент“ и руския „Уралс“, с който работи преимуществено рафинерията в Бургас.

В блиц коментара си премиерът коментира лаконично и друга актуална тема от днешния ден – искането на основния говорител на ДПС в последните месеци Делян Пеевски лично Денков писмено да декларира пред Народното събрание как се развива казусът около „Лукойл“.

„Нека да видим първо какво иска (Пеевски – бел.ред.), нека да видим първо писменото становище и тогава ще говорим“, каза Денков.

Искането на Пеевски е тази информация да бъде предоставена на НС до края на утрешния ден заради предстоящото извънредно заседание на парламента в петък, в рамките на което ГЕРБ и ДПС имат намерение да отхвърлят окончателно ветото на президента върху Закона за енергетиката.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar