При закрити за медиите врати ще се гледа на 3 октомври от 10 ,00 часа от състав на старозагорския окръжен съд дело за убийството на 62-годишния старозагорец Богдан Динев /Боньо Фаса/, извършено на 25 юли 2016-а година от 18-годишната тогава ученичка в търговска гимназия Мария Гиздева.

Искането е било направено от защитата на обвиняемата заради запазване на интимни подробности, като граждански обвинител е конституирана дъщерята на жертвата Изабел Динева. Към този момент тя не е заявила размера на финансовата си претенция за претърпени душевни терзания и понесени неимуществени вреди.

От прокуратурата са направили несъществени промени в обвинителния акт, подсъдимата е обвинена в умишлено нанасяне на тежка телесна повреда в резултат на която е настъпила смъртта на мъжа. Тя ще отговаря и за 6 неуспешни опита да източи пари от дебитната му карта, която прибрала преди да напусне местопрестъплението – жилището на Динев на улица „Чая“ №44.

Очаква се магистратите да поискат 12-годишна ефективна присъда за извършителката на престъплението.Междувременно път в социалните мрежи приятели и познати на Гиздева, която е на свобода с мярка за неотклонение „парична гаранция“ настояха тя да бъде оправдана като жертва на насилник.

Убийството на лежалия в затвора за различни престъпления, включително и за изнасилване Богдан стана на 25 юли 2016 година, трупът му бе намерен ден по-късно от съседи, край него е открит и ножът.Часове след това бе задържана Гиздева, която пристигна в полицията с адвокат.

Според съдебните медици леталният изход е настъпил в резултат на срязана с кухненски нож бедрена артерия и обилно кръвотечение.

По дръжката на ножа е имало пръстови отпечатъци от обвиняемата,при Мария разказала, че забила острието в слабините на Фаса при опит да се предпази от изнасилване.

По думите й тя избягала от местопрестъплението и за смъртта научила едва на следващия ден.

От няколко години Гиздева живее на семейни начала със свой приятел и работи като сервитьорка в родния си град.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar