Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано убийство на повече от едно лице със средства и по начин, опасни за живота на мнозина. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Това съобщи Галина Андреева от Окръжна прокуратура – Пловдив на брифинг в селото. Мъжът е на 39 години. Той се е укривал в дома на майка си, където е завел и своето семейство впоследствие. В момента на задържането му е бил въоръжен. Алкохолната му проба е била отрицателна, допълниха от прокуратурата. Оръжието и боеприпасите му са иззети. Извършен е личен обиск. Той е задържан за 72 часа след повдигане на обвинението.

„Тече разпит, той дава обяснения по случая“, посочи Андреева. Разпитани са и свидетели, приобщени са множество веществени доказателства. „Предисторията на случая е имотен спор между близки роднини“, посочи прокурорът като обясни, че ескалирането на напрежението е дошло от търсене на правата от едната страна по отношение на имота. Тепърва предстои да се устаноив дали той е законен, или не. Законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar