Районният съд в Сливен остави за постоянно в ареста двамата задържани за нападението над 7 годишната Радка от сливенското село Сотиря в петък. На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършване на блудствени действия с малолетното момиче. За престъплението е предвидено наказание от 8 години затвор.

В края на миналата седмица 15 годишен младеж и 68 годишен мъж нападнаха в пристройка до дома му 7 годишното момиче. Майката на детето е успяла да предотврати по-сериозно престъпление. Родителите на момичето познават задържаните. По-възрастният е бил приютен в пристройката, където е извършено деянието.

Това престъпление бе извършено само две седмици след жестокото убийство на 7 годишната Кристин от същото село. В Сотиря продължава подписката за промяна в закона за отпадане на възможността за намаляване на присъдата за тежки престъпления при самопризнания. Жителите на сливенското село настояват за мерки за повишаване на сигурността в района и заплашват, че няма да пуснат децата си на училище на 15 септември, ако това не се случи.

Междувременно Държавната агенция за закрила на детето осъди остро поредния случай на сексуално посегателство спрямо дете в село Сотиря. От там настояха за безкомпромисност към случаите на сексуална злоупотреба с деца и нулева толерантност към проявите на насилие над деца

Нов случай на насилие със 7-годишно дете в село Сотиря

Нов случай на насилие разтърси Сотиря само две седмици след жестокото убийство на малката Кристин. В късния следобед вчера двама мъже са блудствали съ…

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar