Датският милионер и изобретател Петер Мадсен бе осъден вчера на доживотен затвор без право на замяна за убийството на шведската журналистка Ким Вал в подводницата си, съобщи Би Би Си. Делото срещу Мадсен в окръжен съд в Копенхаген започна в началото на март т.г., а преди това на 16 януари датският изобретател беше обвинен в убийство и разчленяване тялото на 30-годишната Вал. Той също така бе обвинен в сексуално посегателство. Прокуратурата поиска доживотен затвор твърдейки, че Мадсен е убил журналистката, за да задоволи садистичните си сексуални фантазии. Съдът обяви, че смъртта на Ким Вал е в резултат на убийство, пояснявайки, че Мадсен не е дал „солидно“ обяснение на случилото се.

Милионерът твърди, че на 10 август 2017 г. тя се е качила на подводницата на изобретателя. Обезглавеното й тяло беше намерено в морето близо до Копенхаген 11 дни по-късно. 46-годишният инженер отрича да я е убил и твърди, че става дума за нещастен случай, но признава, че е разчленил тялото й и го е хвърлил в морето.

Адвокатите на Петер Мадсен заявиха, че ще обжалват присъдата на датския съд. Самият той продължава да отрича да е убивал младата жена и твърди, че тя е починала вследствие на нещастен случай.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar