Новият парламентарен шеф Вежди Рашидов съди служебния министър на културата Велислав Минеков за думата „мултак“. За делото, което води срещу колегата си скултор, съобщи самият Рашидов.

„Да, търся правдата от съда. И така трябва да е с всеки, който тиражира неистини. За „мултак“ също го съдя, защото той го тиражира“, обясни Рашидов.

„Никога не съм работил и една секунда в „Мултигруп“. Познавам от социализма Илия Павлов и никога не ми е направил нищо лошо. Малко хора знаят, че той работеше в Министерството на културата в студия „Време“. Оттам го познавам. Той за нищо не е съден, а аз от приятели не се отказвам“, обясни Рашидов пред bTV за отношенията си с покойния Илия Павлов.

В края на март той осъди Минеков за 19 200 лева. Делото бе заведено за обидни и клеветнически твърдения, които настоящият служебен министър на културата отправяше по адрес на Рашидов в 16 публикации и изказвания в продължение на четири години – в периода 2014-2018 г. Софийският градски съд постанови, че тези изявления на Минеков са позорящи доброто име и личното достойнство на Вежди Рашидов.

Още една закана за съдебно дело бе отправена през уикенда. Пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова обяви, че ще съди бившата вицепремиерка и настояща депутатка от „Продължаваме промяната“ Калина Константинова, защото се изказала подвеждащо за ареста ѝ.

„Уважаема г-жо Калина Константинова, решение на Административния съд за ареста ми няма! В ефира на bTV заявихте, че съдът го е обявил за законен?“, написа Арнаудова в профила си във фейсбук.

„Моля, да отговорите – умишлено ли излъгахте, или знаете преди всички какво ще постанови съдът? Настоявам да се извините, ако твърдението ви е било от незнание. В случай че не го направите, ще го приема за клевета и ще потърся правата си!“, допълни пиарката на ГЕРБ.

Административният съд в София-град е втора инстанция в процеса, заведен от Арнаудова срещу заповедта на МВР за нейното задържане. През март Севделина Арнаудова бе арестувана заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

И тримата заведоха дела пред Софийския районен съд, а заповедите за задържането им бяха обявени за незаконни. На втора инстанция мина и заповедта на Борисов, като тя бе окончателно обявена за незаконна.

За тази на Арнаудова Софийският районен съд отсъжда, че е незаконна, но след обжалване от МВР сега тя е в Административния съд. Предстои окончателното произнасяне на тримата административни съдии по делото.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar