Служителят от Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“, който караше подсъдимите Арабаджиеви с линейката и натресе такси, е глобен. Причина за акта на водача е, че е влязъл на кръстовището между бул. „Дондуков“ и ул. „Раковски“ на червено и бил само с включена лампа, като при навлизането не се е убедил, че е безопасно да се премине. По закон без значение от специалния режим патрулки, линейки и всички коли с лампи и сирени се глобяват, ако заради тях се предизвика ПТП.

Луксозната линейка, маркирана с надписи ГДИН, превозвала Вълчо и Маринела Арабаджиеви към две частни болници. Причината била, че след разпоредителното заседание срещу тях рязко вдигнали кръвно и поискали да ги прегледат специалисти, а не медиците в болницата към затвора.

но на кръстовището до операта водачът профучал на червено и се натресъл в минаващото на зелено такси. От удара има само материални щети, никой не е пострадал.

„Това, което обективно е доказано от видеокамерите и става ясно, е, че вина за ПТП-то има водачът на линейката, който е навлязъл на червено. Няма пострадали лица, а конвоираните са заведени в Правителствена болница“, заяви вътрешният министър Младен Маринов след парламентарния контрол. Той потвърди, че

Веднага след катастрофата от затвора пратили нова кола, която извози подсъдимите олигарси към Правителствена болница. На място пък катаджии тестваха служителя на ГДИН и бакшиша за алкохол и наркотици, като пробите им бяха отрицателни. Провери се и версията, че инцидентът е нарочен, но тя беше опровергана категорично от органите на реда. В петък се проведе разпоредителното заседание срещу Арабаджиеви. Те са обвинени заедно със сина им Вълчо, че участват в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar