Германски съд глоби бившия колоездач и шампион на „Тур дьо Франс“ 1997 Ян Улрих за нападение и физически травми, нанесени на африканска проститутка в луксозен хотел, съобщиха от прокуратурата, предаде БГНЕС.

Улрих бе обвинен за нанасяне на телесни щети и съдът във Франкфурт реши, че той трябва да заплати глоба на стойност 7 200 евро, споделиха от прокуратурата в свое официално изявление.

Предишно обвинение в опит за непредумишлено убийство било свалено по време на разследването, се добавя в изявлението. 45-годишният германец бе обвинен във физическо насилие над 31-годишната родена в Конго проститутка в луксозна хотелска стая във Франкфурт в ранните часове на 10 август 2018.

Той нагрубил жената и си поискал обратно 600-те евро, които дал предварително за нейните услуги, като според информациите е бил под въздействието на алкохол и наркотици. След ударите, нанесени от Улрих, проститутката получила хематом и болки в областта на раменните мускули. Прокуратурата добави, че жената не е заинтересована от допълнително разследване срещу него, след като бившият колоездач се извинил за постъпката си и й платил компенсацията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar