Главният прокурор Иван Гешев реагира остро на призивите на представители на адвокатурата за промени в Конституцията, свързани с прокуратурата.

Пред журналисти в Ихтиман, където се проведе поредната акция срещу битовата престъпност, Гешев коментира, че „лица, които медиите наричате олигарси, и техните адвокати и говорители искат слаба и неработеща прокуратура“:

„Това което ще направи прокуратурата, е, че ще работи по същия начин, ще продължи да работи и от тук нататък има една гранична линия. От едната страна са интересите на хората, които ние смятаме да защитаваме – за сигурност, спокойствие и ред. От другата страна са интересите на престъпниците и олигарсите. Политиците, независимо кои са те, независимо дали са президентът, министър-председател или депутати, трябва да изберат от коя страна ще застанат. Аз съм ясно решил от коя страна да застана и това не е на страната на престъпниците“.

По повод продължаващите консултации при президента във връзка с конституционната уредба, главният прокурор коментира, че му е ясна целта им.

„От прокуратурата не е искано становище. Явно няма нужда“, каза Иван Гешев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar