Съд в Южна Германия осъди на доживотен затвор млад кандидат за убежище, признал, че е изнасилил и убил 19-годишна студентка през 2016 г., предаде ДПА.

Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн К.

Съдът също така прие, че са налице утежняващи вината обстоятелства и разпореди мъжът да бъде превантивно задържан, което прави евентуална пробация почти невъзможна.

След като присъдата беше прочетена, присъстващите в залата представители на обществеността започнаха да ръкопляскат.

През 2016 г. жертвата, Мария Л. се удави край брега на река Драйзам в югозападния университетски град Фрайбург, в плитката част на водите й.

Заподозреният Хусейн К. призна, че е изпил голямо количество алкохол и е пушил неразрешени субстанции, след което свалил Мария Л. от велосипеда й, изнасилил я, душил я с нейния шал и я хвърлил в реката.

„Знаел е, че е все още жива, когато я е оставил в Драйзам – че ще се удави, че няма как да не се удави“, заяви председателят на съдийския състав Катрин Шенк.

Хусейн К. беше съден от съд за непълнолетни поради противоречиви данни за възрастта си, но по наказателното право за пълнолетни.

Мъжът, за когото се предполага, че е от Афганистан, първоначално твърдял, че е на 17 години, но после заяви, че е излъгал.

Няколко експертизи определиха, че към момента на престъплението възрастта му е била поне 22 години.

Решението подлежи на обжалване.

След ареста на Хусейн К. се разбра, че при бягството си от Афганистан едва не е убил 20-годишна жена в Гърция. Бил арестуван, но по-късно го освободили.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
MyKFCExperience
MyKFCExperience
27 април 2024 14:33
Гост

I am unable to read articles online very often, but I’m glad I did today. This is very well written and your points are well-expressed. Please, don’t ever stop writing.MyKFCExperience

MyKFCExperience
MyKFCExperience
04 септември 2023 8:12
Гост
karogiw856
karogiw856
14 февруари 2023 7:33
Гост

For More Valuable Information Check Here: https://tractorsinfo.net/ballysports-com-activate/

McDonald Paul
McDonald Paul
28 ноември 2022 8:43
Гост

Прочетете нашите правила за участие във форумите. За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Rodriguez
Rodriguez
28 септември 2022 10:35
Гост

This works really well for us, thank you! Facing same issue here. Help is appreciated.

https://www.tellhappystar.org/