Германската полиция извърши вчера една от най-мащабните си операции срещу предполагаема организирана престъпна група, участниците в която са заподозрени в трафик на хора за насилствена проституция в масов мащаб от Тайланд, съобщиха немските медии. Определяйки я като „най-голямата операция по отношение на човешките ресурси в историята на федералните полицейски сили“, от полицията съобщиха, че около 1500 полицаи са били насочени към 63 публични домове и апартаменти в 12 от 16-те провинции в Германия. В акцията участваше полицейският отдел за специални операции на Германия GSG-9. Властите заявиха, че „основната група от 17 заподозрени“ са вкарвали контрабандно тайландски жени и транссексуални лица в Германия с фалшиви шенгенски визи“. Доведените в Германия трябвало да прехвърлят над 100% от печалбите си на управляващите съответните „салони за масаж“, за да си платят таксата за контрабандно вкарване в страната, която е между 16 000 и 36 000 евро. Седем от обвиняемите, включително една 59-годишна тайландка и нейният 62-годишен немски партньор, вече са задържани.

Прокурорите в град Франкфурт, които работят с полицията по случая от февруари 2017 г., изчисляват, че престъпната група е реализирала повече от 1 милион евро доходи годишно. Вътрешният министър Хорст Зеехофер похвали операцията като „безпрецедентен удар срещу национална мрежа за организирана престъпност“. „Няколкостотин жени и мъже бяха оставени на милостта на нечовешката, безгранична алчност на трафиканти на хора от години и отвъд границите“, каза той. „Това безскрупулно поведение и тази сексуална експлоатация в отвратителна степен бяха прекратени“, допълни той.

ОБИСКИ

Германската полиция нахлу вчера в офисите на автомобилните кампании „Порше“ и „Ауди“, като част от разследване на измами срещу двама висши ръководители на „Порше“ и бивш служител на производителя на луксозни автомобили във връзка със скандала с измама за емисиите на дизелови автомобили. Към прокурорите от Щутгарт и Мюнхен се присъединиха около 160 полицейски служители в претърсване на 10 обекта в провинциите Баден-Вюртемберг и Бавария, съобщиха от прокуратурата в Щутгарт.Трите неназовани лица са обект на разследване по подозрения за измама и фалшиви реклами, произтичащи от манипулирането на обработката на отработените газове в дизеловите автомобили, произведени от „Порше“. „Заподозрените са един член на изпълнителния съвет и един старши мениджър. Третият вече не работи за концерна“, казаха от прокуратурата. Говорител на компанията заяви, че обиските се извършват в офисите на компанията в югозападния град Щутгарт, както и в офисите на „Ауди“ в Инголщат. „Двете компании сътрудничат напълно с разследващите органи“, добави той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar