Германия върна у нас обвинения от прокуратурата като поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова Иво Масларов, предава БНТ. Той беше издирван с червена бюлетина от Интерпол.

46-годишната бизнесдама Станка Марангозова беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говори по телефона пред дома си до столичната Окръжна болница на 10 октомври 2019 г. Трупът й бе открит от мъжа, с когото живеела на семейни начала, а до тялото имаше бяла роза.

Разследващите задържаха като организатор на покушението офицера от НСО Борис Иванов, а като извършител на убийството – Петър Костов.

Прокуратурата посочи Иво Масларов като поръчител и той беше обявен за издирване с червена бюлетина на „Интерпол“ и европейска заповед за арест. Като мотив за мократа поръчка се сочи неуредени финансови отношения между поръчителя и жертвата.

След като е докаран с полет от Германия, Масларов е отдведен в ареста на Националното следствие и предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест

Заради това убийство, главният прокурор Иван Гешев се отказа от услугите на НСО на 28 април 2020 г. Той стигнал до решението след разследването на убийството на Станка Марангозова и събраните доказателства, че организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на НСО.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar