Разкритията на ГЕРБ за престъпления и нередности за кметове на БСП, който са 34, продължиха днес с кмета на Мездра Генади Събков

Внасяме сигнал до прокуратурата за „Мездра-гейт“, съобщи депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. „Ще ви кажа за една спортна зала, за която 2014 година държавата превежда средства на Община Мездра, където зам.-кмет тогава е бил Генади Събков. Общината изплаща авансово 1 400 000 лева на изпълнител на обекта“, каза Иванов.

От ГЕРБ питат Генади Събков защо с тези 1 400 000 лева дава безлихвен заем, при положение, че до момента няма извършени и изплатени строително-монтажни работи. „За какво са тези средства и защо вече трета година, без положена една тухла, те не са поискани“, попита Иванов. В сигнала до главния прокурор се пита и за 2 600 000 лева от възстановено на общината ДДС по изпълнен 2014 година проект за реконструкция на ВиК мрежа.

Сигнал за Генади Събков ще бъде внесен и до Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. От ГЕРБ твърдят, че мандата 2011-2015, когато той е бил заместник-кмет, неговият син – Николай Събков е получавал земеделски субсидии в размер на десетки хиляди лева за наети от общината пасища и ниви, докато е бил студент в Шотландия. От ГЕРБ настояха още кметът Генади Събков да подаде оставка.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров каза, че заместник-кметът на Сопот Николай Новаков е изгонен от БСП, а кметът Деян Дойнов е напуснал със скандал БСП. Дойнов и Новаков бяха герои на две пресконференции на Тодоров и Иванов. „Задаваме въпрос – тези две лица остават ли лица на БСП в Сопот? Ще подкрепят ли БСП в Сопот искане за оставката на кмета и на зам.-кмета? Ще продължат ли общинските съветници да подкрепят налудничавите предложения на кметския екип?…“, попита Тодоров.

От БСП-Пловдив съобщиха междувременно, че партийната организация в Сопот е потвърдила решението на Контролната комисия от 2 април 2018 година за прекратяване на членството на Николай Новаков в партията и остро осъжда действията му, окачествявайки ги като уронващи престижа на Общината и левицата. Другата седмица ръководството на местната сруктура ще проведе среща и с кмета на общината Деян Дойнов, в което да бъде обсъдено финансовото състояние на Община Сопот.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar