Началникът на Националната служба за охрана (НСО) генерал майор Данчо Дяков е назначил проверка заради видео, публикувано в социалните мрежи, в което се вижда как служител на Столичната пътна полиция е спрял за проверка автомобил на службата за охрана.

Във видеото, публикувано от Богдан Филипов се казва, че в скандала участват шофьор и охранител, „които пазят президентшата Радева“. Във видеото се обяснява, че колата е била спряна, защото е навлязла в насрещното платно, но това не се вижда на записа.

Вестник „Сега“, цитирайки източници от МВР, пише, че спряната кола на НСО е именно тази, в която пътува съпругата на президента Десислава Радева. Колата с Радева е идвала от бул. „България“ и вместо да завие надясно в посока бул. „Васил Левски“, е влязла в еднопосочния участък на „Фритьоф Нансен“.

Видео от случката беше публикувано в социалните мрежи.

На него се вижда скандалът между полицая и екипа на НСО – мъж и жена. Сред разменените реплики имало такива от рода на „Знаеш ли кои сме?“. След това служителите на НСО започват да звънят по телефона, а полицаят търси съдействие по радиостанцията. На видеото не се вижда самата Десислава Радева.

Колата е навлязла в насрещното движение, са обяснили за вестника източниците от МВР. От полицията уверяват, че ще напишат акт на нарушителите. От НСО обявиха, че са започнали проверка по случая. „Законите трябва да се спазват от всички. Служителите на НСО не правят изключение“, се казва на сайта на службата.

Това е вторият скандал между МВР и НСО заради колата, която вози Радева. В началото на февруари патрул на Столичната полиция преследва колата, в която пътуваше първата дама в столичния квартал „Бояна“, след като специалният автомобил отказа да спре. Оправданието на властите беше липса на координация между МВР и НСО.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar