Всички 17 съдии по делото „Дебора“ в Стара Загора си дадоха отвод. Това съобщават от Окръжния съд в града. От инстанцията посочват, че наказателно дело срещу 26-годишния Георги Георгиев, който е обвиниеям по случая, е изпратено на Върховен касационен съд за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Една част от съдебните състави са си дали отвод заради произнасяне по въпроса за мярката за неотклонение, взета в хода на досъдебното производство. Счели са, че тези произнасяния са пречка да разгледат наказателното дело от общ характер, поради изразено становище по доказателствата, въпроса за вината и доказаност на обвиненията, посочват от съдебната инстанция.

Останалата част от съставите са дали отвод с оглед публично разпространените съмнения в безпристрастността и обективността им при разглеждане и решаване на делото.

Припомняме, че обвиняемият Георги Георгиев бе изправен пред съда за това, че е нанесъл множество рани с макетен нож на 18-годишната Дебора Михайлова. Той отправил закани за убийство и обръснал по насилствен начин косата на младото момиче. Обвинителният акт срещу Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември миналата година.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar