Все още няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев по случая с либийския танкер, предава БНР. Преди две седмици той стана обект на разследване от Окръжната прокуратура в Бургас за извършено престъпление по служба при публичната продажба на кораба.

По случая вече са разпитани всички длъжностни лица от Изпълнителната агенция „Морска администрация“ и Регионалната дирекция „Гранична полиция“, участвали в акцията по смяната на флага и екипажа на танкера, извършена на 21-ви декември миналата година. Нищо скандално не се е случило, заяви преди седмица частният съдебен изпълнител Тотко Колев, срещу него започна разследване за превишаване на права при обявяването на танкера за публичната продажба.

„Аз не намирам скандал в едни гражданско-правни отношения, които се решават в съда, така че скандалът после беше раздухан от някои електронни медии, по-скоро, не точно от фактите, които са се случили в производството. Не виждам никакви нарушения, даже тя нито е отменена, нито в момента има акт, който да отменя продажбата“, каза той.

От Окръжната прокуратура в Бургас заявиха, че срещу съдия-изпълнителя Тотко Колев е възможно и да не бъдат повдигнати обвинения. В момента танкера, който вече е със сменено име „Бдин“, се намира в бургаското пристанище.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar