Внучката на убитата актриса Виолета Донева остава в ареста, реши Софийският градски съд. Ивет Стайкова е обвинена в убийството на баба си.

Младата жена от години употребява наркотици и два пъти е лежала в психиатрия, стана ясно по време на делото. Въпреки това досега по делото не е назначена психиатрична експертиза, заяви защитата ѝ.

Съдът отговори, че не може да назначи такова изследване без да бъде направено отделно искане от прокуратурата. То трябва да се разгледа в друго производство.

Стайкова заяви, че искала да почете паметта на баба си, която била най-близката ѝ роднина. Тя каза още, че искала и да продължи образованието си.

Трупът на Донева бе открит в жилището ѝ в столичния квартал „Изток“ преди няколко дни. Наложи се полицията да разбие врата след сигнал, че актрисата не отговаря на телефона си и не е била виждана няколко дни. При огледа бяха установени следи от насилие. Донева бе на 79 години.

Донева е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков. Сред най-известните ѝ участия е това във филма „Обич“, където си партнира със Стефан Данаилов. През годините актрисата работи в различни столични театри, получавала е и награди за ролите си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar