Български прокурор пристига утре в Израел, за да се запознае отблизо с последствията от бруталното терористично нападение, извършено от Хамас на 7 октомври, предаде БГНЕС.

Ръководителите на прокуратурите на България, Германия, САЩ, Чешката република, Португалия и Естония, както и представители на посолствата на Япония, Австралия и Дания, ще посетят градове и общини в граничния регион на Газа, където Хамас извърши смъртоносната атака.

Прокурорите ще се срещнат с главния прокурор Гали Бахарав-Миара, държавния прокурор Амит Ейсман и с членове на юридическия екип, който защитаваше Израел пред Международния съд срещу обвиненията в геноцид от страна на Южна Африка. Високопоставените чуждестранни гости ще получат информация за престъпленията, извършени от Хамас на 7 октомври, от висши служители на отбранителното ведомство, както и от Министерството на външните работи и израелската полиция.

Делегацията ще се срещне и с роднините на убитите и взетите за заложници от Хамас на 7 октомври.

„Това е още един етап от усилията за засилване на принудителните мерки срещу служители и дейци на Хамас по целия свят“, казва Итамар Доненфелд, генерален директор на Министерството на правосъдието.

„Посещението на кибуците в южната част на страната и срещата със семействата на заложниците ще даде възможност да се представи ясна, точна и непосредствена картина на чудовищните престъпления, които Хамас е извършила не само срещу израелците, но и срещу цялото човечество“, добавя той. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar