Прокуратурата ще поиска отново прокурорският син Васил Михайлов да бъде задържан. Причина за това е ново обвинение за 4 закани за убийство и нанесен побой над приятелката си. След отвод на всички прокурори в Перник изпълняващият длъжността Борислав Сарафов разпореди разследването да се поеме от Софийската районна прокуратура. А денят в Перник започна с претърсвания. В дома на Михайлов беше извършен обиск. Екипът ни беше допуснат в къщата по време на проверката, а Михайлов ни обясни, че не е удрял или заплашвал момичето.

„Това е едно от нещата, които аз не толерирам въобще – насилие и заплахи на жени. За хората, които ме обичат, уважават и са до мен и които са ме изчакали от затвора, правя всичко да се чувстват добре и да им е по-прекрасен животът. Има лично отношение към мен и прави всичко възможно да ме тикне отново зад решетките“, заяви той.
Софийската районна прокуратура възнамерява да направи точно това – ще поиска отново задържането на Михайлов. Основание ще бъде новото разследване за заплахите. Още на 28 октомври Михайлов пребил приятелка си, разказват от обвинението.

„Заканите са отправени по различен начин, като става въпрос за лично отправяне на закани, отправяне на закани по телефона. Едното обаждане дори е било, докато Михайлов е бил с марка „задържане под стража“, каза наблюдаващият прокурор Георги Иванов.


Обаждането от ареста, според наши източници от разследването, е направено през декември. През юни момичето отново получило заплаха, а през юли Михайлов й показал с жест, че ще бъде убита.

„Това момиче започна да поддържа интимни взаимоотношения с някакво си момче, когато бях в затвора. Тя фактически ме е отбила от съзнанието си. Не съм й звънял, защото аз съм такъв човек, че когато разбера, че някой ме е предал, въобще не се занимавам с него“, коментира Михайлов.
Сред вещите, които бяха иззети днес, са мобилни телефони и боеприпаси. Къщата всъщност е на чичото на Васил Михайлов, който се казва по същия начин. Според роднината на обвинения в акцията днес има пропуски, защото в съдебния акт е записано, че обискът може да се случи през октомври 2022 г., месец преди да бъде извършено първото от предполагаемите престъпления.


„Явно Прокуратурата има някакви окултни способности от преди 1 година да знае, че ще се извършва някакво престъпление тук, но това явно е с цел компрометиране на моя племенник, защото само след седмица той има дело“, каза чичото на Васил Михайлов.

Наблюдаващият прокурор Георги Иванов отказа да коментира дали е вярно, че в съдебния акт, с който е с разрешено претърсването, датата е октомври 2022 година.

„Към настоящия момент няма да коментирам подобни изявления, предполагам ги е направил някой близък на г-н Михайлов“, заяви той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar