Чужденецът ще лежи в наш затвор за опит да задигне част от жп мост

Италиански гражданин, осъден в Румъния на 2 г. и половина затвор за опит да открадне 5,2 метра от железопътен мост, ще излежи наказанието си в български затвор. Това постанови състав на Варненския апелативен съд, който потвърди решението на силистренските окръжни магистрати. С него бе отказано изпълнението на Европейска заповед за арест, по силата на която чужденецът трябваше да бъде предаден на румънските власти.

Издирваният Кармелино С. бил заловен на 31 май в Силистра. На заседанието стана ясно, че той е наел квартира у нас, започнал е работа по трудов договор и е стартирал процедура за придобиване на статут за постоянно пребиваване. 63-годишният мъж заяви, че иска да изтърпи наказанието си в България.

Престъплението той извършил през 2011 г. заедно със съучастник, а присъдата му била постановена от Апелативния съд в Галац през 2015 г. Защитата настоя италианецът да бъде пуснат под домашен арест, но магистратите отхвърлиха искането поради липса на обстоятелства, които налагат по-лека мярка за неотклонение. Решението е окончателно.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar