Днес варненските надзиратели отново излязоха на протест пред сградата на затвора. Те настояват за 20% увеличение на заплатите и разкриване на допълнителни щатни бройки за надзиратели. Протестиращите искат също уеднаквяване на специфичните условия на труд с тези на служителите от МВР.

Точно в 12 часа надзирателите отново излязоха на протест пред сградата на затвора, за да заявят за пореден път искания си.

Мария Златева – фелдшер във Варненския затвор: „Искането е за уравняване на заплатите, които са в МВР, които са определени, защото не може две ведомства да работят по един закон и да има разминаване в заплащането.“

В подписка, организрана от Синдиката на служителите в затворите в България, надзирателите искат заплатите им да се изравнят с тези в сектор „Сигурност“ на МВР и подобряване на условията на труд.

Станислав Колев – председател на Синдиката на служителите на затворите във Варна: „Ние се подписваме и затова изразяваме, че сме несъгласни с управлението затова, че не ни се обръща абсолютно никакво внимание, ние си държим на нашите искания. И ще продължаваме така и няма да престанем докато исканията ни не бъдат чути.“

На 26 март надзирателите ще се включат в демонстрация в София, където ще има среща на министрите на правосъдието на страните от Европейския съюз.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar