57-годишен варненец ще бъде за опит за изнасилване и блудство с 2 жени. По данни на Варненската районна прокуратура Юлиян М. се представял като работодател и пускал обяви, че търси домашна помощничка или персонал за хотел в сайтове и във вестник. Така набелязвал жертвите си. На срещите измислял причини да ги качи в личния си автомобил, за да ги изведе извън Варна.

Така успял да извърши опита за изнасилване и блудство с една от жертвите си в землището на варненското село Засмяно на 22 май 2016 г. Престъплението останало недовършено по независещи от него причини. Жената успяла да избяга и да сигнализира за случващото се на тел. 112.

На 13 юни същата година отново по обява за работа Юлиян се срещнал със следваща си жертва. Младата жена била съпроводена от приятеля си до срещата с подсъдимия и останал да наблюдава отстрани. За да покаже обекта на кандидатката за домашна помощничка, 57-годишният мъж я качил на колата си и потеглил към село Каменар. В района на селото под подлог, че е объркал пътя, спрял и поискал от жената да правят секс. Получил отказ, но въпреки това чрез заплашване извършил действия с цел „да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление“. С бягство жената успяла да се спаси, като излязла на главния път и спряла случаен автомобил.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar