Варненец изгоря с хиляди левове, заради проблеми със системата за регистриране на коли у нас. Георги Йосифов си купува автомобил от частно лице в Свищов през 2015 г. Колата е регистрирана у нас с великотърновски номера, предава бТВ.

„Минахме сделка и на следващия ден се прибрах във Варна. Още сутринта отидох да регистрирам автомобила в КАТ-Варна“, разказва Георги. Пререгистрацията също минава без проблем. Той ползва автомобила една година преди от полицията да го поканят за справка.
„Установи се, че автомобилът е с „пренабити номера“ или както му казват „присадени“ – рама, двигател и всички останали индикационни номера и така започна моята сага“, обяснява Йосифов. Автомобилът, за който се предполага, че е откраднат от някого, е отнет от Георги и вече 5 години стои на паркинг на полицията като веществено доказателство към прокурорско разследване.

„Номерът на рамата е изрязан и е поставен на нова планка. Не може да се установи кой или дали има
друг собственик на вещта, освен Георги Йосифов. Регистриран автомобил, добросъвестно закупен и придобит, установено е от разследването как е закупен и придобит. Безспорно е, че Георги Йосифов е единствен собственик на вещта“, смята адвокат Иван Томов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar