След лотариите на Васил Божков, игралните зали и „ЛУКойл“ в сектор „Горива“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов се готви да атакува мобилните оператори и наркоразпространението.

Това става ясно от негово изявление, цитирано от пресцентъра на партията му.

„НФСБ започва законодателна битка срещу монопола, наложен от телекомите, които като ОМВ, „Шел“ и „ЛУКойл“, се разбраха и вдигнаха цените на мобилните услуги“, посочва Симеонов.

Досега единствената доведена докрай битка на Симеонов е срещу частните лотарии на Васил Божков. Обвиняемият хазартен бос обаче прати сигнал до прокуратурата, в който законодателните инициативи на Симеонов са представени като инструмент за рекет на управляващите.

По думите на Валери Симеонов битката щяла да е „тежка“, защото става дума за големи корпорации с много пари, чиито централи са извън България. „Но и те подлежат на регулация, още повече че вдигат цените в разрез с общата европейска практика за поевтиняване на мобилните услуги, като така компенсират загубите си от поевтиняване на роуминга“, посочи депутатът.

Той е оптимист, че с одобрения на първо четене законопроект на управляващите за създаване на държавна петролна компания ще бъде „разбит и монополът в сектора на горивата, конкретно на „ЛУКойл“. Още в края на май Симеонов се зарече, че „след Божков идва ред на Валентин Златев“. Междувременно, в събота бившият генерален директор на „ЛУКойл“ Валентин Златев обяви, че е получил призовка да се яви в прокуратурата на 22 юни от 10.30 ч., но не знае каква е причината за нея.

„Сигурен съм, че ще успеем да пресечем картелните схеми на съгласуване на цените на веригите бензиностанции“, посочи още Валери Симеонов.

Той за пръв път съобщава, че се е насочил и към изцяло черен сектор на икономиката – срещу наркопазара.

„Предстои много сериозна битка срещу разпространението на дрога в България. Целият този процес се покровителства от полицейски служители на различно ниво, което налага незабавни реформи и кадрови промени. Ако имаме подкрепата на нашите по-големи партньори, както и на Народното събрание, ще се справим с наркопласьорите, с големите вериги за доставка на опасната отрова, която погубва децата ни“, посочи Симеонов. Още през 2018 г. синът на депутата призна в телевизионно интервю, че е в миналото е бил наркоман и е взимал амфетамини ежедневно.

„Обществото израсна, узря, видя, че няма нищо по-силно от държавата, дори когато става дума за най-опасните престъпници. Може би това е най-големият плюс на НФСБ със Закона за хазарта – че след обезверяващия преход върнахме вярата на хората в държавата и справедливостта. То е по-важното, а не че сме ударили Васил Божков или Валентин Златев“, обобщи Валери Симеонов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar