Александър Ваклин, основният свидетел по делото срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, беше разпитан днес от съда заради разминаване между записите от специални разузнавателни средства и неговите първи показания по случая.

В съдебната зала стана ясно, че бизнесменът Ваклин никога не е водил разговор за пари с Иванчева. Самият той още призна, че в много моменти се е съмнявал дали кметицата е наясно с разговорите на Ваклин с предполагаемия посредник в подкупа – бившият кмет на района Петко Дюлгеров.

Дюлгеров, Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са обвинени в приемане на подкуп от Ваклин за придвижване на строителни разрешения.

Александър Ваклин потвърди пред съда репликата си в един от записите по делото, където казва, че с исканите му пари може да промени закона и кметовете да не бъдат избирани. По думите му, с медийна кампания можело да се повлияе на общественото мнение и депутатите, за да преценят дали сегашната система за избор на кметове е законосъобразна. Той обаче не казал, че ще организира такава кампания.

Ваклин допълни, че не знаел кои от разговорите му се записват.

Заместничката на Иванчева Биляна Петрова сравни процесът срещу тях с играта на карти „3-5-8“.

„На нас са ни отнети всички козове и тръгваме от много по-задна позиция, за да излезем накрая победители. Тази война не започна с процеса. Ще бъде установено и в зала, че войната, която институциите водиха срещу законноизбрания кмет на „Младост“, още от деня след като беше избрана с голямо мнозинство“, каза Биляна Петрова.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar