Жалби пред ВАС и КЗК, както и съдебен иск и процедура пред Патентното ведомство ще задвижи БСП, за да защити марката „Коалиция за България“ (КБ), обявиха зам.-председателят на партията Кирил Добрев и юристката Аглика Виденова. С тези стъпки те отговарят на разрешението от ЦИК АБВ да се яви на евровота под името „Коалиция за България“. За съжаление нашите бивши другари са решили да бъдат от страната на управляващите не само като техни партньори, но да играят и срещу семейството си, макар и бившо, отбеляза Виденова.

Юристката показа документ от Патентното ведомство, според който КБ принадлежи на БСП. Регистрацията е за 14 класа, които включват всички стоки, услуги и дейности, свързани с предмета на дейност на БСП, както и рекламните материали. В тях влизат всички неща, свързани с предизборната кампания, включително и бюлетината, свързана с името. АБВ и коалиционните й партньори притежават марка, регистрирана само в един клас, който включва бизнес дейности, свързани с бизнес и търговски сделки и мероприятия.

Виденова подчерта, че до ЦИК са подадени цялата информация и документи. Тя е разочарована от решението, което е взето, въпреки че председател на ЦИК е бивш конституционен съдия.

„Към момента „Коалиция за България“ има 4 евродепутати – Станишев, Пирински, Неков и Курумбашев. Като такива до 26 май са под ръководството на Румен Петков според ЦИК. От вчера Румен Петков е в състояние да търси сметка от тези четирима депутати как гласуват“, иронизира Кирил Добрев. Той се възмути, че е нелепо да се копира модел отпреди 20-30 години, чрез който за заблуда на избирателя се търси подобна абревиатура на партия. Да си намерят и една Елена Йончева, за да е пълна заблудата, продължи с иронията той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar