Пол получи три години условно, след като призна вината си и се споразумя с прокуратурата

Съдът го глоби с 2500 лева

Три години условно с 5 години изпитателен срок получи синът на олимпийския шампион Гълъбин Боевски – Пол, след като се споразумя с прокуратурата и призна вината си. Той трябва да плати и 2500 лв. глоба.

Cпopaзyмeниeтo между защитата на Пол Боевски и Софийска градска прокуратура бe oдoбpeнo вчера oт cъдия Aлeкcaндpa Йopдaнoвa oт Cофийски градски съд и е cъc cилaтa нa oкoнчaтeлнa пpиcъдa. Така Бoeвcки-cин излизa нa cвoбoдa, след като досега бе в ареста.

26-годишният Пол бе обвинен за притежание на 46,73 грама наркотици (2,31 грама марихуана, 17,41 грама амфетамин и 27,01 грама кокаин) с цел разпространение. Той беше спипан на 4 април т. г. зад волана на джип БМВ, който по документи се водел на Константин Йорданов – Коце Ламята, който в момента излежава присъда за наркотици. Името на Боевски-младши нашумя преди 11 години, когато вилня с газов пистолет в училище. Баща му, тогава общински съветник, подаде оставка. Три години по-късно Гълъбин Боевски бе заловен на летището в Сао Пауло с 9 кг кокаин, докато придружава дъщеря си Сара на участия в тенис турнири. Той беше осъден в Бразилия на 9 г. затвор, но след 2 г. беше върнат у нас и се оказа на свобода.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar