Мъж е осъден на три години затвор за управление на автомобил в нетрезво състояние и за неподчинение на полицейско разпореждане.

Случаят се развива на 20 юни 2022 г., когато С.Д. посетил дома на негова позната в старозагорското село Копринка, след като няколко дни по-рано излязъл от затвора. Между двамата възникнал конфликт и С.Д. опитал да набута жената в багажника на автомобила си.

Тя обаче успяла да избяга и подала сигнал на тел. 112. Когато С.Д. разбрал, че ще пристигнат полицейски служители, се качил в автомобила си и започнал да обикаля улиците на селото. Органите на МВР го забелязали и подали звуков и светлинен сигнал да спре, на което той не се подчинил. Последвала гонка, след което С.Д. се ударил в циментов капак на шахта и спрял. Там бил задържан, а тестът му за алкохол отчел 1.37 промила.

50-годишният мъж е признат за виновен от Районен съд-Казанлък, който е наложил общо наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимият е признал изцяло вината си.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Спете спокойно (докато почукат на вратата в 5 часа
Спете спокойно (докато почукат на вратата в 5 часа
04 декември 2023 2:49
Гост

Изглежда като умишлено поведение с цел да влезе в затвора. Може би там е по-добре отколкото някъде по селата. Поне има вода, храна и покрив.

Всъщност може да се разглежда и като мерило за ефективността на правосъдната система: от 0 до 10 ще да е някъде -4.

charliejone
charliejone
01 декември 2023 10:01
Гост

Your post is well-written and easy to read. I appreciate the clear and concise fnf language you have used.