[email protected]

Парите са за забавени плащания за доставки на храни и консумативи по детските заведения

Има вариант да ги опростим, децата ми ще решат, заяви пред „24 часа“ Петър Неделев

Фирмата, която кметът на Стамболийски Петър Неделев напусна, след като спечели изборите, осъди управляваната от него община за над 220 000 лв. Дружеството е зареждало детските ясли, градини и социалния патронаж в общината с хранителни стоки и почистващи препарати, но плащанията се бавели. Делото е заведено още през 2022 г., а решението на Окръжния съд в Пловдив, с което искът е уважен, е от 20 май т. г. Магистратите признават, че има неплатени суми и забавени преводи по фактури, и постановяват, че община Стамболийски дължи обезщетение на „Братя Неделеви“ ЕООД. Към момента едноличен собственик на капитала на дружеството е синът на Петър Неделев Янко.

„Странна е ситуацията, но сме тръгнали по пътя и трябва да го извървим. След това децата ми ще решат какво да правят, има вариант и сумите да бъдат опростени“, заяви за „24 часа“ Петър Неделев. Той не е получил все още съдебното решение, затова и няма отговор на въпроса дали ще го обжалва.

Петър Неделев е категоричен, че в бюджета на общината в предишния мандат са били заделени средства за доставките по детските заведения и социалните дейности, но въпреки това плащанията не са извършвани навреме. „Обмислям да заведа дело срещу бившия кмет Георги Мараджиев, който по този начин е ощетил общината“, добави Неделев. Той планира да внесе иска като редови гражданин, а не като кмет.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar