Бетина Жотева осъди депутата Александър Симов за клевета, за което съдът го наказа да ѝ изплати 7000 лв.

„Той надмина всякакви граници и го направи неинтелигентно, с груби обиди. Да, сгреших, когато казах на Къдринка Къдринова да не ме вкарва в интриги, за което бях достатъчно порицана и от гилдията и от самата себе си. Изчаках 6 месеца, но той не спря. Затова заведох дело в първия работен ден на 2018 г.“, разказа Жотева пред „24 часа“.

Тя представя в Районния съд на София 700 страници с изписани материали срещу нея не само от Симов. Първоначално смятала да съди депутата за 1 лев, но адвокатите я убедили, че това не е наказание. Тогава калкулира всяка от обидите му по неин адрес и подава иск за 21 000 лв.

„Ще обжалвам. Персоната Бетина Жотева не ми е интересна и заради това никога не съм я обиждал. Изказах политическа оценка за една държавна служителка, която заплаши журналист. И ще продължа да го правя“, отговори Симов във фейсбук, където и Жотева написа за изхода от делото.

„Не го съдя, за да му взема парите. Хората трябва да знаят, че има правда и че не трябва да злоупотребяват със служебното си положение, защото то е временно, а сме човеци завинаги“, каза Жотева.

През юни 2017 г. тя се скара с журналистката Къдринка Къдринова на заседание на медийната комисия в парламента за радио „България“, което и тогава, и сега съществува само в интернет. „Късно разбрах, че целта е била промяна в СЕМ, а аз бях най-лесна за смяна“, смята Жотева.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar